Στις 7 Ιουνίου του 2005 μια ομάδα από δυναμικές και φιλόδοξες γυναίκες με εφαλτήριο την ξεχωριστή γεωγραφική θέση, το πλούσιο φυσικό περιβάλλον, την αγάπη μας για τον τόπο και κύριο σκοπό να κληροδοτηθεί η πλούσια αυτή παραδοσιακή ταυτότητα οραματιστήκαμε τη δημιουργία ενός συνεταιρισμού. Αποτέλεσμα της προσπάθειας αυτής, υπήρξε η ίδρυση του 1ου Γυναικείου Αγροτουριστικού & Αγροτοβιοτεχνικού Συνεταιρισμού του Νομού Δωδεκανήσου.

Σε μία κοινωνία που χαρακτηρίζεται από την αλματώδη τεχνολογική ανάπτυξη κι εξέλιξη και την αέναη αγωνία προσαρμογής στα νέα δεδομένα «οι Απολλωνιάτισσες» κατορθώνουν να ενσωματώνονται πρεσβεύοντας πως μονάχα γνωρίζοντας το παρελθόν μας θα μπορέσουμε να μάθουμε το μέλλον.

Έτσι κύριο μέλημά μας ήταν και θα είναι πάντοτε η μεταλαμπάδευση των προφορικών παραδόσεων που κληρονομήσαμε από τους γονείς μας και κληροδοτούμε στα παιδιά μας. Η διάσωση της παράδοσης και της τεχνογνωσίας αλλά κι η αναγέννηση ξεχασμένων θυμησών του χθες που φιλοδοξούμε από γενιά σε γενιά να γίνουν αναπόσπαστο κομμάτι του αύριο.

Ένα θερμό ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ, από τα μέλη του Γυναικείου Αγροτουριστικού Συνεταιρισμού, σε όλο το καταναλωτικό κοινό που αυτά τα 15 χρόνια λειτουργίας έχει στηρίξει την προσπάθεια μας, και έχει αγαπήσει τα προϊόντα μας!!!