Rhodes and Symi: Greek islands for food lovers

Αφιέρωμα για τις «Απολλωνιάτισσες» στο www.lonelyplanet.com

Traditional melekouni handmade at the Apollona Women’s Agritourist Cooperative © Karyn Noble / Lonely Planet

Διαβάστε περισσότερα…Αφιέρωμα στο Blue Magazin της Aegean

Αφιέρωμα για τις «Απολλωνιάτισσες» στο περιοδικό της Aegean

Διαβάστε περισσότερα…


Αφιέρωμα σε γερμανική εφημερίδα

Αφιέρωμα για τις «Απολλωνιάτισσες» στη γερμανική εφημερίδα

το 2016.


Κουλουράκια πορτοκαλιού από τον Γυναικείο Συνεταιρισμό «Οι Απολλωνιάτισσες»

http://www.ert.gr

Οι γυναίκες του πρώτου Γυναικείου Αγροτουριστικού και Αγροτοβιοτεχνικού Συνεταιρισμού του Νομού Δωδεκανήσου, «Οι Απολλωνιάτισσες», ετοιμάζουν για τη «Ραδιοτηλεόραση» νόστιμα κουλουράκια πορτοκαλιού χρησιμοποιώντας τοπικές πρώτες ύλες…

Διαβάστε περισσότερα…


Ιδού η νόστιμη Ρόδος

ΝΕΝΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

www.kathimerini.gr

Το φθινόπωρο είναι η ιδανική εποχή για να απολαύσετε την Ακρόπολη στη γραφική Λίνδο, τις παραλίες, τα ορεινά χωριά και τους αμπελώνες της Ρόδου…

Διαβάστε περισσότερα…


Επαφές του Φιλήμονα Ζαννετίδη στ’ Απόλλωνα για την προώθηση των ντόπιων παραδοσιακών προϊόντων

www.rodiaki.gr

Θέματα μεταποίησης, προώθησης και προβολής των προϊόντων τους και συμμετοχής στις δράσεις της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, κυρίως στο πλαίσιο της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης 2019, συζήτησε κατά την διάρκεια των συναντήσεων εργασίας που είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενή Τομέα και Γαστρονομίας κ. Φιλήμονας Ζαννετίδης με τα μέλη του Γυναικείου Αγροτουριστικού και Αγροτοβιοτεχνικού Συνεταιρισμού «Οι Απολλωνιάτισσες» καθώς και με τον κ. Παναγιώτη Πιπέρη, οινοπαραγωγό και ιδιοκτήτη παραδοσιακού οινοποιείου στ’ Απόλλωνα της Ρόδου…

 

Διαβάστε περισσότερα…


Οι Απολλωνιάτισσες των γεύσεων

www.rodiaki.gr

Στα Απόλλωνα, ένα ορεινό χωριό της Ρόδου, εννέα δυναμικές γυναίκες, εκμεταλλευόμενες την ξεχωριστή γεωγραφική θέση του τόπου τους, το πλούσιο φυσικό του περιβάλλον και την αυθεντική παραδοσιακή ταυτότητά του, ίδρυσαν τον Ιούνιο του 2005 τον 1ο Γυναικείο Αγροτουριστικό και Αγροτοβιοτεχνικό Συνεταιρισμό του Νομού Δωδεκανήσου, ο οποίος λειτουργεί ως πρότυπο αγροτικής ανάπτυξης και συνιστά ζωντανό επιχειρηματικό κύτταρο της τοπικής κοινωνίας εδώ και χρόνια.

Διαβάστε περισσότερα…


ergastirioRhodes Mountain Bakery

Δημοσίευμα στο Αγγλικό site tasteful-travel.blogspot.gr για τον Γυναικείο Συνεταιρισμό ΟΙ ΑΠΟΛΛΩΝΙΑΤΙΣΣΕΣ!

http://tasteful-travel.blogspot.gr/

Διαβάστε περισσότερα…


apolloniatisses-2016-DaniaΑφιέρωμα σε δανέζικη εφημερίδα

Αφιέρωμα για τις «Απολλωνιάτισσες» σε δανέζικη εφημερίδα τον Ιούλιο του 2016.


Apolloniatisses-8Οι Απολλωνιάτισσες

www.pirouni.gr

Μερικές γυναίκες στην ορεινή Απόλλωνα της Ρόδου, προσπαθούν να σώσουν από την τουριστική ροή του χρόνου τη γεύση της παλιάς Ρόδου. Αν κάτι αξίζει να σε φέρει ως την ορεινή Απόλλωνα της ορεινής Ρόδου, είναι το ψωμί και τα παξιμάδια του συνεταιρισμού των γυναικών, που όταν ψήνεται μοσχομυρίζει το χωριό.

Διαβάστε περισσότερα…Apollona«Επιστροφή στο χωριό…»

www.rodiaki.gr

Νόμιζα πως είναι περισσότερες και είναι μόνον εννιά! Εννέα γυναίκες από τα Απόλλωνα έκαναν και τους Κινέζους να ασχολούνται μαζί τους και τους Αμερικανούς δημοσιογράφους, πριν λίγες ημέρες και τόσους και τόσους ακόμα που απολαμβάνουν τα γλυκά εδέσματα, τις κουλούρες, τις συνταγές της γιαγιάς, φτιαγμένες με τα πιο αγνά υλικά που βγάζει το ορεινό χωριό τους και τα γύρω χωριά.

Διαβάστε περισσότερα…


 Apolloniatisses-9«ΟΙ ΑΠΟΛΛΩΝΙΑΤΙΣΣΕΣ»: Εδώ «ζωντανεύει» η  παράδοση!

drasisnews

Γεύσεις και αρώματα όπως παλιά, στο εργαστήρι του πρώτου και μοναδικού Αγροτοτουριστικού και  αγροτοβιοτεχνικού συνεταιρισμού Δωδεκανήσου, «Οι Απολλωνιάτισσες». Μία ομάδα εννέα γυναικών από ένα ορεινό και απομακρυσμένο χωριό, κρατά εδώ και επτά χρόνια με μεράκι ζωντανές τις παραδοσιακές γεύσεις του τόπου μας, δημιουργώντας από αρτοσκευάσματα, τραχανά και πλιγούρι μέχρι μαρμελάδες και γλυκά του κουταλιού, ακριβώς όπως συνηθιζόταν να παρασκευάζονται παλιά.

Διαβάστε περισσότερα…Apolloniatisses-6Οι Απολωννιάτισσες

www.womenassociations.gr

Η πρωτοπορία και η προκληση του διαφορετικού και του νέου αποτέλεσαν τους βασικούς λόγους της συνεύρεσης εννέα δυναμικών γυναικών απο το ορεινό χωριό της Ρόδου, τα Απόλλωνα, να ιδρύσουν τον Ιούνιο του 2005 τον 1ο Γυναικείο Αγροτουριστικό & Αγροτοβιοτεχνικό Συνεταιρισμό στο Νομό της Δωδεκανήσου.

Διαβάστε περισσότερα…


Apolloniatisses-9ΟΙ ΑΠΟΛΛΩΝΙΑΤΙΣΣΕΣ

www.productsgreek.com

Η πρωτοπορία και η πρόκληση του διαφορετικού και του νέου αποτέλεσαν τους βασικούς λόγους της απόφασης εννέα δυναμικών γυναικών από το ορεινό χωριό της Ρόδου, τα Απόλλωνα, να ιδρύσουν τον Ιούνιο του 2005 τον πρώτο Γυναικείο Αγροτουριστικό & Αγροτοβιοτεχνικό Συνεταιρισμό στον Νομό της Δωδεκανήσου.

Διαβάστε περισσότερα…BakeryAppolonia Bakery: Where History Never Tasted So Good

www.creators.com

When most people think of ancient Greece, they conjure up a civilization whose zenith dates back to the fourth century B.C., when Greek culture and political advancement were pre-eminent in the Mediterranean. But during a recent trip to the island of Rhodes, I heard about a bakery in a small rural village that makes breads and cakes mentioned even earlier in “The Iliad,” Homer’s epic poem about the Trojan War, and I had to go there. This was an allusion to history even sweeter than any trip to the Acropolis.

Διαβάστε περισσότερα…


Apolloniatisses-7Appolonia Bakery: Where History Never Tasted So Good

www.travelingboy.com

When most people think of Ancient Greece, they conjure up a civilization whose zenith dates back to the 4th Century B.C. when Greek culture and political advancement were pre-eminent in the Mediterranean.

Διαβάστε περισσότερα…


Travel Book: τεύχος 2ο 2011

travell-book-1travell-book-2


Olive: τεύχος 1ο Απρίλιος 2007

olive-oil-1 olive-oil-2


Αρμονία: τεύχος 126 Φεβρουάριος 2011

armonia1 armonia-2 armonia-3


ΠΡΟΟΔΟΣ: Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Proodos


ΓΝΩΜΗ: Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2008

Gnomi