Εδώ «ζωντανεύει» η παράδοση!

Γεύσεις και αρώματα όπως παλιά, στο εργαστήρι του πρώτου και μοναδικού Αγροτοτουριστικού και  αγροτοβιοτεχνικού συνεταιρισμού Δωδεκανήσου, «Οι Απολλωνιάτισσες». Μία ομάδα εννέα γυναικών από ένα ορεινό και απομακρυσμένο χωριό, κρατά εδώ και δέκα χρόνια με μεράκι ζωντανές τις παραδοσιακές γεύσεις του τόπου μας, δημιουργώντας από αρτοσκευάσματα, τραχανά και πλιγούρι μέχρι μαρμελάδες και γλυκά του κουταλιού, ακριβώς όπως συνηθιζόταν να παρασκευάζονται παλιά.

Διαβάστε Περισσότερα


Ο τόπος μας

Τα Απόλλωνα, ένα ορεινό χωριό της Ρόδου, απέχουν 50 χλμ απ’ το κέντρο της Ρόδου.

Έχοντας όπλο τη φιλοξενία και τη ζεστασιά των κατοίκων, περιμένουν κάθε επισκέπτη να γευτεί τις παραδοσιακές λιχουδιές στις ταβέρνες, αλλά και να θαυμάσει τις ομορφιές του χωριού περπατώντας στα σοκάκια.

Διαβάστε Περισσότερα


Η ιστορία μας

Στα Απόλλωνα, ένα ορεινό χωριό της Ρόδου, εννέα (9) δυναμικές και φιλότιμες γυναίκες, εκμεταλλευόμενες την ξεχωριστή γεωγραφική θέση του τόπου τους, το πλούσιο φυσικό του περιβάλλον και την αυθεντική παραδοσιακή ταυτότητα του, ίδρυσαν τον Ιούνιο του 2005 τον 1ο Γυναικείο Αγροτουριστικό και Αγροτοβιοτεχνικό Συνεταιρισμό του Νομού Δωδεκανήσου, ο οποίος λειτουργεί ως πρότυπο αγροτικής ανάπτυξης και συνιστά ζωντανό επιχειρηματικό κύτταρο της τοπικής κοινωνίας εδώ και χρόνια. Τις « Απολλωνιάτισσες».

Διαβάστε Περισσότερα


Ταξίδι στην παράδοση

Κρατώντας σαν φυλακτό τις παραδόσεις, οι Απολλωνιάτισσες αφοσιωμένες στην τέχνη τους, φτιάχνουν τα προϊόντα τους έτσι όπως τα έφτιαχνε για σας η γιαγιά.


Διαβάστε Περισσότερα


Με διασφάλιση των κανόνων Υγιεινής και Ποιότητας


Διαβάστε Περισσότερα


Έγραψαν για μαςΔιαβάστε Περισσότερα


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


Διαβάστε Περισσότερα